jamesbondzio, czy błąkające się to zobaczymy :lol:
[O1] kompresor klimy nie działa , brak napięcia na kostce
Zwiń
X
-
[O1] kompresor klimy nie działa , brak napięcia na kostce
Witam,
w sobotę byłem na servisie klimy bo nie dmuchała w ogóle zimnem , nie załączał się kompresor . początkowa diagnoza brak gazu w ukł . i sprawdziło się powinno być 750 +50g a było 340g . Niestety po napełnieniu gazem olejem nadal lipa nie działa . Od czego zacząć teraz poszukiwania usterki >>??reddevilkrk
-
-
sprawdź wiązki pod akumulatorem i obok, bo tam gniją, a są międzyinnymi od klimy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Nie wiem jak jest w beznynie" ale ja w O1 TDI też miałem taki sam problem- diagnoza sterownik -ten umieszczony pod akumulatorem -przykręcony od spodu do podłużnicy. Niestety wymiana nie przyniosła efektu- dalej szykanie i diagnoza pewnie przewód "zgnił' - rozwiązanie przyszło przypadkiem winny był bezpiecznik ten 30A umieszczony na akumulatorze. bezpiecznik był sprawdzany , wszystko OK ale ponieważ styk był słaby bezpiecznik grzał się i wytopił trochę gniazdo, stopiony plastik + zaśniedzenie skutecznie odcięło prąd do klimy. Wyczyściłem troche styki, podgiąłem i działa. Planuje zmiane tych tradycyjnych bezpieczników 30A na płytkowe .
Komentarz
-
Komentarz